Behandelen hoofdluis

Hoe kom je van hoofdluizen af?
Natuurlijk is hoofdluis voorkomen beter dan genezen. Geregeld controleren is nog steeds de beste remedie. Heb je toch hoofdluizen gevonden? Het RIVM adviseert onderstaande twee methoden om hoofdluis te behandelen:

  1. Gedurende twee weken dagelijks kammen met een netenkam met metalen tanden;
  2. Als alleen kammen met een metalen netenkam niet voldoende resultaat oplevert, of praktisch niet haalbaar is, kun je het kammen ondersteunen door het haar te behandelen met een hoofdluismiddel.

Kaminstructies netenkam

Lees verder over het behandelen van hoofdluis met een netenkam en download de kaminstructies. 


Handig van Prioderm is de luizen- en netenkam in één. Met de plastic zijde van de kam kun je het haar controleren op hoofdluis en met de metalen zijde van de kam kun je eventueel gevonden hoofdluizen en neten direct verwijderen. Meer informatie over de kam vind je ook op de website van Prioderm

Behandelen met hoofdluismiddelen
Er zijn verschillende producten verkrijgbaar om hoofdluis te behandelen. Producten op basis van dimeticon (o.a. Prioderm dimeticon), malathion (o.a. Prioderm Lotion en Prioderm Shampoo) en permetrine. Wil je weten welke product bij jouw wensen en situatie past, doe dan de productwijzer-test op de website van Prioderm. Binnen een paar vragen krijg je advies. 

Wil je direct een hoofdluismiddel van Prioderm online bestellen? Dat kan snel en eenvoudig, op werkdagen voor 12.00 uur besteld, dezelfde dag nog verzonden!