Hoe voorkom ik hoofdluizen?

Wekelijks controleren op hoofdluis
Zodra er gemeld wordt dat er hoofdluis heerst op bijvoorbeeld de school van je kind(eren), de sportvereniging of ergens in de buurt en je ziet dat je kind(eren) jeuk hebben en krabben, is het waarschijnlijk  al te laat. Controleer je kind(eren) daarom wekelijks op hoofdluis, zodat je er op tijd bij bent! Door goed te controleren kan je een besmetting voor zijn en verdere verspreiding tegen gaan.

Hoe controleer ik op hoofdluizen?

Controleren met een speciale kam
Je kunt de haren van je kind(eren) het beste controleren met een stof- of luizenkam. Prioderm heeft een handige 2 in 1 kam: de luizen- en netenkam. De luizenkam is de kam met plastic tanden (hier kun je het haar mee controleren op hoofdluis) en de andere kant van de kam is de netenkam en heeft metalen tanden. Met de netenkam kun je eventueel gevonden hoofdluizen en neten direct verwijderen. Let op: met een luizenkam kun je geen (dode) neten uit het haar verwijderen omdat de plastic tanden van een luizenkam om de neet heen gaan. Ontdek je luizen of neten in het haar van je kind, gebruik dan een netenkam om hoofdluis te behandelen

Kaminstructies
Wil je tips hoe je het haar het beste kunt controleren op hoofdluis om een besmetting voor te zijn, raadpleeg dan de instructies en de video voor kammen met een luizenkam.
Naar kaminstructies

Preventief beschermen tegen hoofdluizen

Naast regelmatig controleren op hoofdluis kun je als er hoofdluis heerst op school, in de buurt of in het gezin een preventieve spray gebruiken die jou en je gezin extra beschermt tegen hoofdluis. Prioderm heeft een preventieve spray op natuurlijke basis die geur- en kleurloos en makkelijk in gebruik is. Hoofdluizen kunnen niet resistent worden voor Prioderm Preventief.

Lees verder over de behandeling van hoofdluis