Hoe voorkom ik hoofdluis?

Wekelijks controleren op hoofdluis

Zodra er gemeld wordt dat er hoofdluis heerst op bijvoorbeeld de school van je kind(eren), de sportvereniging of ergens in de buurt en je ziet dat je kind(eren) jeuk hebben en krabben, is het waarschijnlijk al te laat. Controleer je kind(eren) daarom wekelijks op hoofdluis, zodat je er op tijd bij bent! Door goed te controleren kan je een besmetting voor zijn en verdere verspreiding tegen gaan.

Hoe controleer ik op hoofdluizen?

Controleren met een speciale kam

Je kunt de haren van je kind(eren) het beste controleren met een stof- of luizenkam. Prioderm heeft een handige 2 in 1 kam: de luizen- en netenkam. De luizenkam is de kam met plastic tanden (hier kun je het haar mee controleren op hoofdluis) en de andere kant van de kam is de netenkam en heeft metalen tanden. Met de netenkam kun je eventueel gevonden hoofdluizen en neten direct verwijderen. Let op: met een luizenkam kun je geen (dode) neten uit het haar verwijderen omdat de plastic tanden van een luizenkam om de neet heen gaan. Ontdek je luizen of neten in het haar van je kind, gebruik dan een netenkam om hoofdluis te bestrijden.

Kaminstructies

Wil je tips hoe je het haar het beste kunt controleren op hoofdluis om een besmetting voor te zijn, raadpleeg dan de instructies en de video voor kammen met een luizenkam. Naar kaminstructies.