Hoofdluis gevonden? Wat nu?! 

Onderneem bij hoofdluis direct actie!
Heb je hoofdluis ontdekt bij je kind? Onderneem dan direct actie! Als er hoofdluis aanwezig is, betekent dit dat er ook eitjes van de hoofdluis op het hoofd zitten. Uit deze eitjes, neten genoemd, komen na enkele dagen ook weer hoofdluizen. Daarom is het belangrijk dat de neten zo snel mogelijk verwijderd worden. De behandeling bestaat dus uit het bestrijden van de hoofdluis zelf en het voorkomen van herbesmetting

Heb jij wel eens te maken gehad met hoofdluis?

Hoe kom je van hoofdluizen af?

Natuurlijk is hoofdluis voorkomen beter dan genezen. Geregeld controleren is nog steeds de beste remedie. Heb je toch hoofdluizen gevonden? Het RIVM adviseert onderstaande twee methoden om hoofdluis te behandelen:

1. Gedurende twee weken dagelijks kammen met een netenkam met metalen tanden;
2. Als alleen kammen met een metalen netenkam niet voldoende resultaat oplevert, of praktisch niet haalbaar is, kun je het kammen ondersteunen door het haar te behandelen met een hoofdluismiddel.

Lees meer over de hoofdluisrichtlijnen van het RIVM.

Behandelen met hoofdluismiddelen

Gaat de voorkeur uit naar het gebruik van een hoofdluismiddel, dan zijn er verschillende toedieningsvormen verkrijgbaar:
• Lotion
• Shampoo
• Gel
• Mousse
• Spray

De producten kunnen verschillende actieve stoffen hebben. In Nederland zijn de volgende actieve stoffen verkrijgbaar:
• Dimeticon (o.a. Prioderm Dimeticon)
• Oligodeceenolie (Prioderm Shampoo Plus)
• Permetrine

Hoofdluizen kunnen voor Dimeticon en Oligodeceenolie geen resistentie ontwikkelen. Dimeticon verstikt de hoofdluizen en neten. Oligodeceenolie werkt verstikkend en uitdrogend. Bovendien maakt de shampoo (Prioderm Shampoo Plus) het haar minder geschikt om neten op te leggen.

Wil je weten welk product van Prioderm bij jouw wensen en situatie past, doe dan de productwijzer. Doe de test en je weet binnen vier korte vragen welk middel tegen hoofdluis het beste bij jou past.  

Hoofdluismiddel bestellen?
Wil je direct een hoofdluismiddel van Prioderm online bestellen? Dat kan snel en eenvoudig, op werkdagen voor 12.00 uur besteld, dezelfde dag nog verzonden!