Voor scholen en kinderen

Handige informatie voor luizenmoeders en -coördinatoren
Scholen spelen een belangrijke rol bij het bestrijden van hoofdluis. Wij moedigen alle scholen en BSO's aan om kinderen regelmatig te controleren op hoofdluis. Op die manier kun je hoofdluis in de hand houden en ben je er tijdig bij om verdere verspreiding te voorkomen. Scholen en BSO's kunnen ouders/verzorgers extra stimuleren om te blijven controleren op hoofdluis en indien er sprake is van een besmetting deze te behandelen. 

Meld als school een besmetting op Luizenradar.nl
Maak op www.luizenradar.nl anoniem een melding als er hoofdluis op school of de BSO is geconstateerd. Zo waarschuw je ouders/verzorgers en andere scholen zodat zij ook voorzorgsmaatregelen kunnen nemen en help je een verdere verspreiding te voorkomen. Bij het maken van een melding krijg je een gratis checklist met handige tips over het behandelen van hoofdluis. Ook is het mogelijk om de school/BSO aan te melden voor een hoofdluis-alarm, zodat je gratis bericht krijgt als er een verhoogde kans is op hoofdluis in de buurt van de school/BSO.

Gratis materiaal bestellen
Op de website van Prioderm kun je gratis informatiemateriaal over hoofdluis aanvragen voor op jouw school of BSO.

Spreekbeurt over hoofdluis
Deze website biedt ook veel informatie dat geschikt is voor een spreekbeurt over hoofdluis. Speciaal voor kinderen is er de luizenquiz. 
Ga naar de luizenquiz.